Πολλές συζητήσεις και αναφορές έχουν γίνει το τι πρέπει να γίνει πριν δημιουργηθεί ένα Star Schema.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι η απλότητα,κατι που συχνά ξεχνάμε.Όλες οι μετατροπές , φίλτρα,αποκλεισμούς,καινούργια λογικά επίπεδα πρέπει να γίνουν κατά τη δημιουργία της etl διεργασίας.Πρέπει ο στόχος μας να είναι ένας κεντρικός πίνακας με όλες τις πιθανές διαστάσεις.
Όλα τα μετρήσιμά μας , πρέπει να είναι σε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά records,ώστε να μας δίνουν πλήρη ευελιξία στο σχεδιασμό και υλοποίηση των reports.
Πολλοί κάνουν λάθη,πιστεύουν πως πρέπει να εφαρμόσουν το Star Schema σύμφωνα με τα reports που εχουν να κάνουν.Κατι που είναι τελείως λάθος.Σε περιορίζει στις μελλοντικές επεκτάσεις και γενικα η φράση που αντιπροσωπεύει την όλη κατάσταση είναι πως κοιτάμε μόνο το δέντρο και χάνουμε το δάσος.Ιδιώς σε έργα για μεγάλες εταιρείες,που πρέπει να συνδεθούν πολλές έννοιες μαζί.
Η επιλογή της βάσης δεδομένων γίνεται συνήθως με 3 κριτήρια.Τον όγκο δεδομένων , τα λεφτά που κοστίζει και το Ελληνικό στοιχείο(ποιος θα σου το προτείνει).Εδώ πρέπει να κρατήσουμε το εξής,πως όλα είναι καλά αρκεί να ξέρουμε για τι τα προορίζουμε.
Η επιλογή του τελικού εργαλείου παλι ακολουθεί τα προηγούμενα κριτήρια αρκεί να προσθέσουμε ένα.Το επίπεδο μόρφωσης των χρηστών που θα το χρησιμοποιήσουν καθώς και τη δυνατότητα τους να μάθουν κάτι καινούργιο από αυτό που δούλευαν τόσα χρόνια.
Συνεχίζεται,,,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου